Akademia im. Jakuba z Paradyża w Gorzowie Wlkp. i Zespół Szkół Gastronomicznych im. Febronii Gajewskiej - Karamać w Gorzowie zapraszają na konferencję naukową pt. "Style żywienia w XXI wieku", która odbędzie się w piątek, 18 listopada w auli Akademii im. Jakuba z Paradyża w Gorzowie, prz ul. Chopina, w budyneku nr 5. Przygotowane są debaty, wykłady i specjalny pokaz znanego kucharza Łukasza Konika.​
 
Część I - Debata oksfordzka
Debata oksfordzka pt. „Współczesna żywność zagraża zdrowiu człowieka” adresowana do uczniów szkół gimnazjalnych, ponadgimnazjalnych i studentów (godz. od 8:45 do 10:30)
 
O godz. 11.00 odbędzie się oficjalne rozpoczęcie konferencji i powitanie gości.

Część II - Wykłady w godz. od 11:10 do 13:25
1. Joanna Ochniak, „Wpływ mediów na kształtowanie trendów żywieniowych współczesnego Polaka” (11:10 - 11:30)
2. Małgorzata Stodolak, „Przeczytaj etykietę zanim kupisz” (11:30 - 11:50)
3. Dr Bogusław Bukowski, „Proces produkcji, dystrybucji i transportu w aspekcie globalizacji” (11:50 - 12:10)
 
Przerwa kawowa około 15 min. (12:10 - 12:25)
 
4. Dr Danuta Godlewska, „Jakie czynniki wpływają na zachowania żywieniowe?” (12:25 - 12:45)
5. Dr Jolanta Gebreselassie, „Wpływ żywienia na mowę człowieka” (12:45 - 13:05)
6. Grzegorz Łapanowski - film z wykładem pt. „Dobre jedzenie ma znaczenie” (13:05 - 13:25) 
 
Przerwa kawowa około 10 min (13:25 - 13:35)

Część III - Pokaz Łukasza Konika
Ciekawy pokaz pt. „Certyfikowane produkty regionalne w nowych trendach kulinarnych” zaprezentuje Łukasz Konik (w godz. od 13:35 do 14:00).
 
Zapraszamy
 
Zespół Szkół Gastronomicznych im. Febronii Gajewskiej - Karamać w Gorzowie